Winterse Spaghetti

Soms heb je zin in een vetter gerecht, vooral als het zulk donker weer is buiten. Toen ik in de supermarkt liep, had ik zo'n zin in pasta en spek! Dat werd het dus die avond. Lekker makkelijk, een winterse spaghetti.


Winterse Spaghetti

 

Wat heb je nodig voor 4 à 5 personen?

300 gram volkoren spaghetti
300 gram tuinerwten (uit de vriezer, ontdooid)
200 ml slagroom (ongeklopt)
100 gram (bio) katenspek (plakjes)
100 gram (bio) achterham (plakjes)
2 uien, gepeld en in grove stukken gesneden
20 gram platte peterselie, gewassen en fijngesneden/fijngeknipt (ook de steeltjes)
1 blikje tomatenpuree
parmezaanse kaas naar smaak
zout en peper

Hoe maak je de Winterse Spaghetti?

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Intussen zet je een pan op laag vuur zonder olie of vet. Haal de katenspek uit de verpakking, controleer of er geen plastic tussen zit en knip het met een schaar, boven de pan in stukjes. (Als ik lui ben, dan heb ik zelfs weinig zin om te snijden. Daarom dus de schaar. Lekker makkelijk. Sssttt...)

Nu het katenspek in de pan zit, zet je het vuur iets hoger. Je ziet dat er vet uit komt. Dan is het tijd om de uien toe te voegen en enkele minuten, al omscheppend, mee te bakken. Hetzelfde kunstje haal je uit met de achterham: knip het weer in stukken boven de pan en roer het door het mengsel van spek en uien. Bak nog een minuutje mee. 

Voeg dan de tomatenpuree toe, de ontdooide tuinerwten en de slagroom. Roer goed door en laat een paar minuutjes koken. Giet de spaghetti af en roer het door de pan met het spekmengsel. Meng alles goed door elkaar en laat het nog even lekker warm worden. Dan is het tijd voor de peterselie. Roer het er zorgvuldig door, breng de spaghetti op smaak met een beetje zout en lekker veel peper. Bestrooi naar smaak met parmezaanse kaas. 

Eet er een groene salade bij, met een frisse dressing. Dat is heerlijk als tegenhanger van dit nogal zware gerecht. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook interessant:

Pipe Rigate Arrabiata

 
Spaghetti Bolognese


Neem eens een kijkje in Bij Lon Winkel! Heerlijke en leuke producten om jezelf of iemand anders mee te verwennen. 
Ga direct naar Bij Lon Winkel, klik op deze banner