Stamppot Zoete Aardappel met Rucola

De laatste tijd eten wij steeds vaker zoete aardappel. Het effect van zoet met zout valt hier erg in de smaak. Deze keer mengen we er rucola en uitgebakken spekjes door. Dan maken we het af met flink wat parmezaanse kaas en geroosterde zonnebloempitjes. Mmm...

Stamppot Zoete Aardappel met RucolaMet stamppot kun je veel variëren en het is lekker makkelijk. Probeer eens van de "gewone" stamppotten af te wijken en verras jezelf en je eventuele gezin met een hele nieuwe smaak.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

2 grote zoete aardappelen, geschild en in stukken gesneden
125 gram rucola, gewassen en eventueel gesneden
100 gram (bio) spekblokjes
1 eetlepel crème fraîche
2 eetlepels zonnebloempitten (gepeld)
wat versgeraspte nootmuskaat
versgeraspte parmezaanse kaas naar smaak
zout en peper
olijfolie

Hoe maak je Stamppot Zoete Aardappel met Rucola?

Kook de zoete aardappelen in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar. Rooster intussen de zonnebloempitten in een koekenpan, zonder vet, goudbruin. Wat ruikt dat lekker, hè. Laat afkoelen op een schoteltje. Bak de spekblokjes goudbruin en gaar. 

Giet de gare zoete aardappelen af en bewaar eventueel wat kookvocht. Stamp ze fijn met een pureestamper en meng de rucola en de uitgebakken spekjes erdoor. Voeg een scheut olijfolie toe en een eetlepel crème fraîche en roer dit erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vind je de puree nog iets te droog? Voeg dan nog wat kookvocht toe of wat olijfolie.

Schep de stamppot op de borden. Bestrooi rijkelijk met parmezaanse kaas en zonnebloempitten. Eet smakelijk!

Ook zo dol op zoete aardappel? Hier zit het ook in: Ovenschotel Spruiten Anders

 
Ovenschotel Spruiten Anders