Speltcrackers

Het is supermakkelijk om je eigen crackers te maken. Waarom je dat zou doen? Je maakt het precies naar eigen smaak en het is bovendien zo gebeurd. 

SpeltcrackersDe meeste tijd van zelf crackers maken zit in de oventijd. Binnen 5 minuten heb je ze in de oven liggen. Je kunt ze combineren met de ingrediënten die jij lekker vindt. Volgende keer doe ik er een keer kummel in. Een andere keer wil ik eens rozemarijn proberen, met een beetje zeezout erover. Eerst maar eens een basisrecept, waarna je zelf lekker kunt gaan experimenteren!

Wat heb je nodig voor ongeveer 12 crackers?

200 gram speltmeel
150 ml water
2 eetlepels zonnebloempitten
2 eetlepels gebroken lijnzaad
2 eetlepels olijfolie
snuf zout

Hoe maak je de Speltcrackers?

Verwarm de oven voor op 225 graden C. Meng alle ingrediënten met een lepel, in een kom, totdat er een deegbal ontstaat. 

Leg de deegbal op een stuk bakpapier en rol het zo dun mogelijk uit, met een deegroller. Bestuif met wat speltmeel, als de deegroller aan het deeg gaat plakken. Maak met een mes, of nog veel makkelijker, een pizzasnijder, vlakken. Vierkant, rechthoekig, wat jij wilt. 

Schuif het deeg op een bakplaat en doe het in de oven. Na 5 minuten baktijd, zet je de temperatuur op 200 graden C. Bak nu het deeg verder gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten. Controleer, zonder je te branden, of de crackers goed hard aanvoelen. Haal ze dan uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Als het goed is, kun je ze nu gemakkelijk van elkaar halen door te breken of op een snijplank nog even het mes erin te zetten op de plekken waar je het hebt voorgesneden.

Geniet ervan en experimenteer er lustig op los!