Risotto met Paddenstoelenmelange en Spek

Tijd voor weer eens wat comfort food. Deze risotto met paddenstoelen en spek past goed bij het weer van vandaag. Lekkere warme herfstsmaken.

Risotto met Paddenstoelenmelange en Spek
Deze risotto is nogal zoutig. Wil je het minder zout, zorg dan voor een minder sterke bouillon voor door de risotto. Laat dan ook de parmezaanse kaas achterwege. 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

ongeveer 500 ml warme kippenbouillon
150 gram risottorijst 
200 gram paddenstoelenmelange (kastanjechampignon, oesterzwam en shitake), schoongemaakt en in grove stukken gesneden
100 gram (bio) spekblokjes 
4 handjes verse spinazie, gewassen
1 flinke ui, gepeld en in grove stukken gesneden
1 eetlepel crème fraîche
wat geraspte parmezaanse kaas
peper


Hoe maak je Risotto met Paddenstoelenmelange en Spek?

Zet een pan zonder olie of vet op het vuur (vet zit al in het spek) en bak de spekblokjes op middelmatig vuur, totdat ze iets kleuren. Voeg dan de ui toe en bak even mee. Doe de risottorijst in de pan met spek en ui en bak al omscheppend een paar minuten.

Voeg een flinke scheut bouillon toe en roer door. Zet het vuur iets lager, maar zorg ervoor dat het mengsel wel blijft pruttelen. Roer door totdat het te droog wordt en er weer wat bouillon in de pan kan. Herhaal dit steeds wanneer het nodig is. (De totale kooktijd is 20 minuten, maar in de tussentijd voeg je nog ingrediënten aan de pan toe.)

Na 10 minuten voeg je de paddenstoelenmelange toe aan de pan risotto. Roer goed door en als het nodig is, doe je er weer wat bouillon bij. Blijf regelmatig roeren. Na 15 minuten, van de kooktijd van de risotto, doe je de verse spinazie in de pan. Roer opnieuw goed door. Indien nodig voeg je even later nog wat bouillon toe. Na 20 minuten kooktijd proef je of de risottorijst gaar is. Nog niet gaar? Dan laat je het nog even koken. (Voeg geen bouillon meer toe als dat niet nodig is.) Gaar? Zet het vuur zacht.

Roer een eetlepel crème fraîche door de risotto. Breng op smaak met peper. Schep het gerecht op de borden en bestrooi met wat parmezaanse kaas. Geniet ervan!

Misschien vind je dit ook interessant:


Risotto met Broccoli en Mozzarella
Gevulde Portobello's
Pasta met Portobello en Blauwaderkaas