Palmkool

Volgend jaar komt er absoluut palmkool in mijn moestuin. Het is een mooie plant en je kunt er heerlijke gerechten mee maken. Bovendien is palmkool winterhard, dus kun je gewoon in de winter oogsten.

 
Palmkool
Soms zie je palmkool weleens in de winkel liggen. Dan heb je geluk. Beter kun je het zelf kweken, zodat je steeds kan oogsten wat je nodig hebt en wanneer je maar wilt. Erg handig. Misschien ook iets voor jou volgend jaar?

Cavalo Nero

De Italianen noemen deze kool cavalo nero. Zij voegen het graag toe aan minestrone. Palmkool is niet alleen geschikt voor in de soep. Je kunt het ook roerbakken. Verwijder dan de nerven van het blad, anders blijven de bladeren te hard en dat is niet lekker. Heerlijk om te bakken met ui, rode peper en knoflook. Bak/stoof de kool minimaal 5 en maximaal 10 minuten.

Oogsten

Haal nooit de top uit de plant, maar oogst de bladeren van onderen naar boven. Palmkool is winterhard. Tot in februari kun je de bladeren oogsten. Heel handig is het als je ook een paar palmkoolplanten in je achtertuin hebt staan. Dan hoef je lekker de deur niet uit. Wel de tuindeur natuurlijk ;-)