Wrap met eend en vijfkruiden-sinaasappel-gembersaus

Veel vlees eet ik niet. Als ik het dan een keer wel eet, mag het ook bijzonder zijn. Deze wrap met eend is echt om van te genieten en helemaal niet moeilijk om te maken.

Wrap met eend en vijfkruiden-sinaasappel-gembersaus

 

Wat heb je nodig voor 4 wraps?

200 gram eendenborstfilet
4 grote (bloem)tortilla's
1 rode paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
1 bosui, gewassen en in dunne ringen gesneden
4 handjes gewassen spinazie
stukje verse gember van ongeveer 2 cm lang, geschild en in kleine stukjes gesneden
sap van 1 sinaasappel
2 eetlepels ahornsiroop
1 eetlepel zoute sojasaus
1 theelepel vijfkruidenpoeder
(rijst)olie


Hoe maak je de wraps met eend en vrijfkruiden-sinaasappel-gembersaus?

Snijd de eendenborstfilet op de vetlaag met een mes een stukje in, op gelijke afstand van elkaar. Zet een pan op het vuur. Zodra het heet is, doe je er een scheutje olie in en dan direct de eendenborstfilet met de vetkant kant naar beneden. Zet het vuur zacht.

Bak de eendenborstfilet op zacht vuur in 14 minuten gaar. Keer regelmatig om. De laatst 3 1/2 minuut van de baktijd voeg je het volgende toe aan de pan met eendenborstfilet: sojasaus, ahornsiroop, vijfkruidenpoeder, de verse gember en het sinaasappelsap. Zet het vuur wat hoger en draai de eend nog een keertje om. Roer de saus goed door. Zodra de baktijd om is, zet je het vuur zacht, haal je de eend uit de pan en laat het zeker 5 minuten rusten in aluminiumfolie.

Intussen roer je nog een keer door de saus en houd je het warm op bijvoorbeeld een vlamverdeler. Of zet het vuur uit en doe het deksel op de pan. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de gare eendenborstfilet in dunne reepjes. Het vocht van de gare eend in de aluminiumfolie kun je bij de saus gieten en het erdoor roeren. Zonde om weg te gooien.

Pak een tortilla, leg er een handje spinazie op, 1/4 deel van de eendenborstfilet, 1/4 deel van de paprikareepjes, 1/4 deel van de saus uit de pan (schep de saus over de eend) en 1/4 deel van de bosui. Rol op en maak zo nog 3 tortilla's. Direct serveren. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit interessant als voorgerecht: Wortel-gembersoep