Verse Appelmoes
Vers is gewoon lekkerder. En oh...wat ruikt het lekker in huis. Tijdens de Hollandse week mag appelmoes natuurlijk niet ontbreken. Er zijn veel Nederlanders bij wie het 's avonds op tafel staat. Zelf appelmoes maken is heel makkelijk. Probeer het maar!
100 ml water
snufje kaneel
suiker naar smaak, of een ander zoetmiddel naar keuze zoals ahornsiroop of honing
Voeg 100 ml water toe en een snufje kaneel. Breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en doe het deksel op de pan. Kook, onder regelmatig roeren, de appelmoes in 10 minuten gaar.
Na 10 minuten kooktijd heb je dus al appelmoes! Lekker snel, toch? Vind je de moes nog iets te grof, maak er dan een egale massa van met de staafmixer. Voeg suiker of een ander zoetmiddel naar smaak toe en roer goed door de warme appelmoes. Laat het afkoelen of eet het warm. Beperkt houdbaar in de koelkast.
![]() |
Verse appelmoes |
Wat heb je nodig voor een schaal appelmoes?
1 kg appels, Goudreinette100 ml water
snufje kaneel
suiker naar smaak, of een ander zoetmiddel naar keuze zoals ahornsiroop of honing
Hoe maak je Verse Appelmoes?
Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en haal de schil eraf. Dan snijd je de appelstukken in kleine stukjes en doe je ze in een grote, brede pan.Voeg 100 ml water toe en een snufje kaneel. Breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en doe het deksel op de pan. Kook, onder regelmatig roeren, de appelmoes in 10 minuten gaar.
Na 10 minuten kooktijd heb je dus al appelmoes! Lekker snel, toch? Vind je de moes nog iets te grof, maak er dan een egale massa van met de staafmixer. Voeg suiker of een ander zoetmiddel naar smaak toe en roer goed door de warme appelmoes. Laat het afkoelen of eet het warm. Beperkt houdbaar in de koelkast.