Tuinbonen zaaien in oktober

Tuinbonen zaai je vaak pas vroeg in het jaar. Sommige mensen doen dit alvast in oktober, met vaak prima resultaat. Kies een goed winterhard ras en dek bij strenge vorst de plantjes af met vliesdoek.

Tuinbonen zaaien in oktober
Het is erg leuk om te experimenteren in de moestuin. Probeer eens je tuinbonen in oktober te zaaien en ervaar het verschil. Misschien lukt het en heb je een mooie voorsprong!

Risico's

Nadeel is wel dat de muizen je zaden op kunnen eten. Die zijn er dol op. Nu las ik een keer een tip die je eens kunt uitproberen:

-> Mix je zaden met geraspte knoflook. Dat zouden muizen verschrikkelijk vinden. Weer een experiment om zelf te proberen ;-)

Nog een risico is dat het té koud kan worden. Afdekken met vliesdoek is een aanrader bij strenge vorst. 

Handig om te weten 

->Zaai je tuinbonen wel op een zonnig plekje, zodat de aarde iets op kan warmen zodra de zon schijnt. Anders hebben ze het te koud.

Hoe is jouw experiment verlopen?

Als je dit uitprobeert dan hoor ik graag wat je ervaringen zijn! Zelf moet ik nog even wachten, want onze nieuwe moestuin is nu nog niet in zicht. Daar moet ik nog even wat geduld voor hebben.

Veel plezier weer in de moestuin. Je ziet het, er is zelfs in oktober nog wel wat leuks in de moestuin te doen! Heb je trouwens je knoflook al geplant? Ook daar is het nu tijd voor. Wil je weten hoe? Lees dan het volgende bericht:  Knoflook planten in de moestuin 

Knoflook planten in de moestuin