Penne met Pompoen en Geitenkaas

Wat fijn dat er pompoenen zijn. Je kunt er eindeloos mee variëren. Deze keer gecombineerd met pasta en geitenkaas. Geniet ervan!

Penne met Pompoen en GeitenkaasWat heb je nodig voor 3 personen?

1/2 oranje pompoen (bio, AH), schoongemaakt en in blokjes gesneden. Schil mag eraan blijven. Die is ook eetbaar. Wel even de schil wassen voordat je gaat snijden.
150 gram volkoren penne
150 gram geitenkaas
1 ui, gepeld en gesnipperd
1 eetlepel groene pesto
1 eetlepel crème fraîche
peper 
eventueel gedroogde selderij
olijfolie


Hoe maak je Penne met Pompoen en Geitenkaas?

Kook de blokjes pompoen in een laag water, totdat ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Prik er met een vork in om te controleren of het gaar is. Giet af en laat afkoelen in de warme pan. Het gaart nog even door en is straks zó zacht dat het uit elkaar valt. En dat is in dit recept nu juist de bedoeling.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een pan op het vuur, doe er zodra het heet is een scheutje olijfolie in en dan direct de ui. Bak de ui lekker bruin.

Nu kunnen de blokjes pompoen erbij. Laat goed warm worden en schep af en toe om. Meng de gare pasta door het groentenmengsel. Voeg de pesto en crème fraîche toe en roer goed door. Laat even warm worden. 

Bestrooi het gerecht met stukken geitenkaas, peper naar smaak en eventueel gedroogde selderij. Eet smakelijk!

Tip: Met de andere helft van de pompoen kun je een klein soepje maken. Je kunt het dan de volgende dag als voorgerecht eten. Halveer alle ingrediënten in het volgende recept: 

Romige Pompoensoep