Rijstnoedelsoep

Als ik rijstnoedelsoep maak, dan heb ik een hele blije eter thuis. Zelf word ik er ook gelukkig van. Heerlijk hartig, goedgevuld en pittig. Ideaal als hoofdgerecht als je zin hebt om maar in één pan te koken.

RijstnoedelsoepJe kunt nog een frisse groene salade vooraf eten. Als je deze rijstnoedelsoep eenmaal hebt ontdekt, dan is de kans groot dat je het veel vaker wilt eten. 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

500 ml kippenbouillon, bij voorkeur met stukjes kip erin
100 gram sperziebonen, gewassen en panklaar 
80 gram verse spinazie, gewassen
75 gram rijstnoedels
100 ml kokosmelk
2 hardgekookte eieren, gepeld en doorgesneden
1 bosui, gewassen en in ringen gesneden
1 teen knoflook, uitgeperst
1/2 rode peper, gewassen en in ringen gesneden (desgewenst met zaadjes)
schijfje verse gember van ongeveer 2 cm dik, geschild en in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel zoute sojasaus
1 eetlepel rijstwijn

Hoe maak je Rijstnoedelsoep?

Breng de bouillon aan de kook, samen met de sperziebonen. Kook de sperziebonen in de bouillon ongeveer 15 minuten. Voeg dan de spinazie toe en laat slinken. 

Nu kan het volgende toegevoegd worden aan de pan: gember, rode peper, bosui, knoflook en de rijstnoedels. Laat 5 minuten koken en zet dan het vuur uit.

Roer de kokosmelk, sojasaus en rijstwijn door de soep. Schep de rijstnoedelsoep in soepkommen, leg de eieren erop en serveer direct.

Tip: de soep is goedgevuld en daar zijn wij gek op. Het kan zijn dat je de soep misschien iets té gevuld vindt en dat je wat meer vocht wilt. In dat geval kun je iets meer bouillon gebruiken, totaal ongeveer 600 tot 650 ml, in plaats van 500 ml.

Misschien vind je dit ook interessant: Kokosblokken met Chocoladetopping