Koude Lasagne

Met warm weer heb ik vaak trek in koud eten. Dan is deze koude lasagne ideaal. Je hoeft alleen de lasagnebladen te koken. En dan maak je heerlijke laagjes met ham, mozzarella, spinazie en pesto. Mmm...

Koude lasagneWat heb je nodig voor 2 personen?

8 (volkoren) lasagnebladen (gedroogd)
85 gram verse, gewassen, spinazie
4 plakken (bio) achterham
1 bol mozzarella
8 eetlepels biologische pastasaus basilicum (AH)
4 flinke theelepels groene pesto
8 zwarte olijven
zwarte peper

Hoe maak je Koude Lasagne?

Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de lasagne in ongeveer 7 minuten gaar en spoel af met koud water. Daarna uit laten lekken.

Snijd de mozzarella in 4 plakken. Bouw nu de lasagne op. Leg een gekookt lasagneblad op een bord. Bestrijk met 1 eetlepel koude pastasaus, bedek met een handje spinazie en leg er dubbelgevouwen plak ham op. Hier leg je weer een gekookt lasagneblad op. Bestrijk met 1 eetlepel pastasaus, een handje spinazie erop en een plak mozzarella. Op de mozzarella doe je 1 flinke theelepel pesto. Leg er weer een gekookt lasagneblad op, bestrijk met een eetlepel pastasaus, doe er een handje spinazie op en een dubbelgevouwen plak ham. Nu het laatste plakje lasagne. Bestrijk met de pastasaus, doe er een handje spinazie op, een plak mozzarella en daarop een theelepel pesto. 

Snijd 4 zwarte olijven doormidden en verdeel over de bovenkant van de koude lasagne. Bestrooi met wat zwarte peper. Pak nog een bord en bouw op dezelfde manier nog een portie koude lasagne op. Bestrooi met 4 doormidden gesneden zwarte olijven en wat peper. Je kunt de twee borden lasagne natuurlijk ook tegelijkertijd opbouwen. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook interessant: Snelle Zalmrol met Kruidenkaas