Knipsalade zaaien

Nu we tijdelijk geen moestuin hebben en het al bijna herfst is, zaaien we verder in bakken. Nog even en we kunnen de eerste salade afknippen.

Knipsalade in wording
Waarom stoppen met kweken als je in bakken verder kunt gaan? Het is zo leuk als je even de tuin in kunt lopen om wat groenten voor je salade te knippen. Supervers op het bord.

Verschillende soorten knipsalade

Je hoeft niet alleen sla te kweken. Wij kweken nu naast "gewone" sla bijvoorbeeld ook rucola, radijsblad, bietenblad, spinazie en doperwtenscheuten. Voor spinazie en sla is het nu wat warm, maar het weer slaat al bijna om. Dat komt dus wel goed.

Van tuin naar vensterbank

De bakken staan op dit moment buiten. Zodra het kouder wordt, verhuizen we de bakken gewoon naar binnen. We zorgen dat het voldoende licht krijgt en natuurlijk genoeg water. 

Zaai dicht opeen

Voor het kweken van knipsalade zaai je de zaden dicht bij elkaar. Ze hebben niet veel ruimte nodig, omdat je het blad in een jong stadium afknipt. 

Jij bepaalt de salademix

Het leuke van knipsalade is dat je zelf jouw salademix samenstelt. Wij zijn dol op doperwtenscheuten en spinazie, dus daar hebben we een grote bak van gezaaid. Van de sla, rucola, bieten en radijs zaaiden we wat minder. 

Zaai regelmatig

Om de twee weken vullen we weer een bak met aarde en zaden voor onze salade. Zo kunnen we regelmatig oogsten.