Indiase Pizza

In Frankrijk heb ik een Indiase pizza gegeten. Nu houd ik meestal van de wat traditionelere pizza's. Maar naar deze was ik erg benieuwd. Het beviel zo goed, dat ik thuis mijn eigen variant heb gemaakt. Deze moet je echt proeven! Leuk om te maken in het weekend.

Indiase PizzaWat heb je nodig voor een grote plaatpizza voor 2 personen?

pizzadeeg voor 2 personen (kant-en-klaar of zie onderaan dit bericht hoe je je eigen pizzadeeg maakt)
2 gare (bio) kippendijfilets (ongeveer 15 minuten gekookt in water)
200 gram crème fraîche
2 eetlepels gele currypasta 
1 bosui, gewassen en in ringen gesneden
eventueel wat gedroogde selderij

Hoe maak je de Indiase Pizza?

Verwarm de oven voor op 225 graden C. Rol het deeg dun uit (bestrooid met wat bloem), op een stuk bakpapier en leg het met bakpapier en al op de bakplaat.

Meng de gele currypasta goed door de crème fraîche. Smeer het deeg hiermee in. Verdeel het goed. Er zit dan een dikke laag op en dat is ook de bedoeling. Houd de randen van het deeg vrij.

Snijd de kippendijen in plakjes en verdeel het over het deeg met het crème fraîche-currymengsel. Schuif de bakplaat in de oven en bak de pizza in ongeveer 12 tot 15 minuten gaar en goudbruin.

Haal de pizza uit de oven, bestrooi met gedroogde selderij en de ringen bosui en snijd in stukken. Geniet ervan! 

 

 

Hoe maak je zelf pizzadeeg voor 2 personen?


Je kunt het deeg van bloem maken, of half bloem en half volkorenmeel. Het eerste is het lekkerst en het tweede gezonder. 

300 gram bloem of 150 gram bloem en 150 gram volkorenmeel
nog wat bloem om te kneden
zakje gist van 7 gram
4 eetlepels olijfolie
150 ml lauw water (iets meer bij half bloem en half volkorenmeel)
zout


Doe de bloem in een kom, meng het met de olie, gist, water en zout. Zorg ervoor dat je de gist en het zout niet direct op elkaar strooit, maar houd ze een beetje uit elkaar, anders werkt je gist niet. Kneed goed, totdat je een elastisch deeg krijgt. Strooi er wat bloem bij als het te veel plakt en schenk er nog wat water bij als het te droog aanvoelt. Dit duurt wel even, liefst zo'n 5 tot 10 minuten. Leef je lekker uit.

Laat het deeg een uur rijzen, leg er een bord op om de kom af te dekken. Zet het op een plek waar het minimaal zo'n 20 graden is. Niet te koud dus. Na een uur kneed je het deeg nog even door en rol je het met een deegroller direct uit op een stuk bakpapier, ter grootte van je bakplaat. Leg het deeg met bakpapier op de bakplaat. Nu is je pizzadeeg klaar om te beleggen en te bakken.

Misschien vind je dit ook interessant: Kip in Tomatensaus
Kip in Tomatensaus