Vega Wraps met Avocadosaus

Tijd voor een pittige zomerwrap met knoflooksaus, gemaakt van avocado. De gierst zorgt voor een stevige vulling die goed gekruid is. Een wrap zonder vlees, vol van smaak. Oprollen en eten "uit het vuistje".

Vega Wrap

Wat heb je nodig voor 4 wraps?

150 gram gierst, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
4 tortilla wraps
2 puntpaprika's, schoongemaakt en in stukken gesneden
1 ui, gepeld en gesnipperd
1 avocado
1 citroen
1 teentje knoflook, gepeld
1 eetlepel rode currypasta
4 eetlepels Griekse yoghurt
scheutje water
wat pittige geraspte kaas
eventueel gedroogde selderij
olijfolie
staafmixer


Hoe maak je de Vega Wraps met Avocadosaus?

Zet een pan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de currypasta heel even aan op middelmatig vuur en voeg de ui toe. Bak deze kort mee en voeg dan de paprika toe, waarna een scheutje water. Roer de currypasta met ui en paprika goed door en laat even op zacht vuur sudderen onder af en toe roeren.

Snijd de avocado in tot op de pit en haal de helften van elkaar. Verwijder de pit met een lepel. Schep het vruchtvlees uit de avocado en pureer (met de staafmixer), samen met wat olijfolie, een scheutje citroensap en een uitgeperst teentje knoflook, fijn. Is de "saus" te dik dan voeg je nog wat olijfolie toe. 

Doe de gare gierst bij de ui en paprika in de pan. Bak mee en roer om totdat het goed warm en gemengd is.

Leg een tortillawrap op een bord. Schep 1/4 deel van het gierstmengsel erop. Garneer met een schep yoghurt, wat avocadosaus, geraspte kaas en eventueel gedroogde selderij. Besprenkel desgewenst nog met een beetje citroensap. Maak op deze manier de overige 3 wraps klaar. Geniet ervan.

Misschien vind je dit ook interessant: Mexicaanse taart