Sperziebonensalade

Even een sperziebonensalade in elkaar flansen? Dat heb je zo gedaan. Met wat stokbrood en kruidenboter erbij maak je er een makkelijk hoofdgerecht van.

Sperziebonensalade


Wat heb je nodig voor twee personen?

225 gram sperziebonen, gewassen en "gehaard" (ongehaard is dat ongeveer 260 gram)
1 puntpaprika, schoongemaakt en in stukken gesneden
1 klein blikje kikkerwten, uitlekgewicht 60 gram (bijvoorbeeld Bonduelle)
5 eetlepels chilisaus (bijvoorbeeld AH eigen merk)
1 bosui, gewassen en in dunne ringen gesneden
wat geraspte pittige kaas


Hoe maak je de sperziebonensalade?

Kook de sperziebonen in 10 tot 15 minuten gaar. Giet af en doe in een kom. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg dit en de rest van de ingrediënten toe aan de sperziebonen, behalve de kaas. 

Roer de salade goed door. Schep op twee borden en bestrooi met de geraspte kaas. Heerlijk voor een makkelijk avondje! Eet er eventueel stokbrood bij met kruidenboter.

Misschien vind je dit ook interessant: Eigenwijze Tzatziki 
Eigenwijze Tzatziki