Kokosblokken met Chocoladetopping

Een lekker hapje voor bij de koffie of thee. Daar had ik zin in. Dus dook ik weer eens de keuken in. Deze kokosblokken zijn honingzoet en makkelijk om te maken. De topping van pure chocolade maakt het helemaal af. Waar wacht je nog op?


Kokos met pure chocolade
Wat heb je nodig voor ongeveer 10 kokosblokken?

100 gram geraspte kokos (gedroogd)
100 gram vloeibare honing
70 gram kokosolie extra vierge
55 gram pure chocolade

Hoe maak je de Kokosblokken met Chocoladetopping?

Laat de kokosolie smelten in een kleine pan, op zacht vuur. Doe de gerapste kokos en de honing in een schaal, giet daar de gesmolten kokosolie bij en roer goed door.

Pak een plastic bakje van ongeveer L16 cm x B12 cm. Leg er een bakpapiertje in en schep het kokosmengsel erop. Verdeel goed over de bodem van het bakje en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Dek het bakje af met bijvoorbeeld plastic folie en zet het 2 uur in de vriezer. 

Na twee uur smelt je de pure chocolade op zacht vuur. Chocolade verbrandt snel, dus zet het vuur tijdig uit. Pak de bak met kokosmengsel uit de vriezer. Haal het uit de bak. Het is nu een groot blok. Pak een snijplank. Snijd het grote blok met een scherp mes in gelijke stukken. Giet de chocolade over de kokosblokken en smeer het uit over de bovenkanten. Het geeft niets als er wat chocolade langs de zijkanten loopt. Dat geeft een leuk effect.

Je ziet dat de chocolade snel stolt. Kies direct een lekker kokosblok uit. Degene die heel hard naar je roept: "Eet me nu op!" ;-) De rest bewaar je in de koelkast voor later, zodat de kokosblokken stevig blijven. Beperkt houdbaar.


Misschien vind je dit ook wel interessant: Snoepballen (geraffineerde suikervrij)