Kip in Tomatensaus

Mmmm...comfort food. Kip in tomatensaus is weer zo'n gemakkelijk recept dat ik onlangs heb bedacht. Ideaal voor het weekend. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? 

Kip in tomatensaus



Wat heb je nodig voor 2 tot 3 personen?

ongeveer 425 gram (bio) kippendijfilets
5 grote tomaten, gewassen en in blokjes gesneden (met vruchtvlees)
1 rode paprika in kleine stukjes, gewassen en zaadlijsten verwijderd
1 ui, gepeld en in grove stukken
1 eetlepel kruiden Al-Andalus (van Jonnie Boer)
1 kippenbouillonblokje (van goede kwaliteit)
wat geraspte, pittige, kaas
olijfolie
eventueel wat maïzena 

eventueel wat gedroogde selderij


Hoe maak je Kip in Tomatensaus?

Pureer de tomatenblokjes, samen met een scheutje water, in een blender. Zorg dat het mengsel helemaal fijn wordt.

Zet een braadpan op het vuur. Giet er een scheutje olijfolie in en bak de kippendijfilets aan. Zodra beide kanten een beetje bruin beginnen te worden, voeg je de kruiden Al-Andalus toe en bak je al roerend nog heel even door. Voeg dan de paprika en ui toe. Bak even mee en giet de gepureerde tomaten in de pan. Verkruimel het bouillonblokje erover en roer alles goed door. 

Breng aan de kook en laat op zacht vuur, zonder deksel ongeveer 20 minuten pruttelen. Hierna eventueel de saus binden met maïzena. Maak van wat maïzena en water een klontvrij papje en voeg toe aan de pan. Niet in één keer. Roer door, kijk goed of de saus voldoende bindt en voeg eventueel nog iets toe als je dat nodig vindt. 

Zet het vuur uit, schep de kip in een schaal of direct op het bord. Voeg de saus toe en bestrooi met geraspte kaas en eventueel wat selderij. Heerlijk met rijst. 

Fijn weekend!