Goedgevulde omelet

Soms heb je geen zin om uitgebreid te koken. Of misschien zit je wel op de camping en houd je het graag makkelijk. Een goedgevulde omelet biedt dan uitkomst. Als eenmaal alles in de pan zit, hoef je er nog maar weinig aan te doen.

Goedgevulde omeletWat heb je nodig voor twee personen?

230 gram wortelen, schoongemaakt en in plakjes
1 paprika, gewassen en in kleine stukjes
200 gram (bio) achterham (plakjes), in stukjes
5 eieren
1 bosui, gewassen en in ringen 
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
zout en peper
scheutje olijfolie

Hoe maak je de Goedgevulde Omelet?

Doe de plakjes wortel in een pan met wat water. Breng aan de kook en zodra het gaar is, in 5 tot 10 minuten, giet je het af.  

Zet een pan op het vuur en giet er een beetje olijfolie in. Doe de paprika, bosui, en de achterham in de pan. Bak even aan. Breek de eieren en roer ze los in een maatbeker. Meng er de gerookte paprikapoeder, de komijnpoeder, wat peper en zout door. Voeg nu de gare wortel toe aan de pan en verdeel alles gelijkmatig. Giet de losgeklopte eieren erover en zet het vuur zacht. 

De omelet laat je op heel zacht vuur garen, ongeveer 20 minuten. Leg hierna nog even een deksel op de pan en laat nog ongeveer 5 minuten staan, totdat alle ei gestold is. Haal het deksel van de pan, laat de omelet op een gladde deksel glijden en leg de omelet dan omgedraaid in de pan. Laat nog ongeveer 5 minuten doorgaren. Eventueel kun je het vuur iets harder zetten, voor nog meer smaak, maar houd goed in de gaten dat het niet te hard gaat.

Snijd de omelet in vier stukken en verdeel over twee borden. Heel eenvoudig en vol van smaak! 

Misschien vind je dit ook interessant: Snelle zalmrol met kruidenkaas