Gevouwen Omelet met Courgette en Parmezaanse kaas

Zo eenvoudig en zóoo lekker. Gesmolten Parmezaanse kaas, gegrilde courgette en Provençaalse kruiden in een omelet. Een combinatie die je waarschijnlijk niet snel zult vergeten. Probeer het eens uit en laat je verrassen!


Gevouwen Omelet met Courgette en Parmezaanse kaas

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 courgette, gewassen en (met de kaasschaaf) in dunne brede plakken gesneden
6 eieren
Parmezaanse kaas naar smaak, in vlokken of geraspt (Ik gebruik een flinke hand vol per persoon. De Parmezaanse kaasvlokken kun je zelf makkelijk maken met de dunschiller.)
1 theelepel Provençaalse kruiden
peper en zout
olie

Hoe maak je de Gevouwen Omelet met Courgette en Parmezaanse kaas?

Zet een koekenpan op het vuur. Smeer de courgetteplakken dun in met olie. Rooster ze aan beide kanten goudbruin in de pan. Leg ze daarna op een bord of snijplank. 

Klop 3 eieren los. Zet de pan weer op het vuur en doe er een scheutje olie in. Giet de eieren in de pan en bak de omelet op zacht vuur, totdat de bovenkant gaar en dus gestold is. Leg de helft van de courgetteplakken erop. Zorg dat ze op één helft van de omelet liggen, zodat je het straks makkelijk kunt dubbelklappen. Bestrooi met een handvol Parmezaanse kaasvlokken, klein beetje zout, peper en 1/2 theelepel Provençaalse kruiden.

Klap de "lege" helft van de omelet over de vulling. Doe het deksel op de pan en laat een paar minuutjes op zacht vuur de kaas smelten. Haal de omelet uit de pan en maak op deze manier nog een gevouwen omelet.

Het is ook handig om twee pannen op het vuur te zetten, zodat je de twee omeletten tegelijkertijd kunt bereiden. Of deel de omelet en maak de tweede daarna klaar.

Misschien vind je dit ook interessant: Snelle Zalmrol met Kruidenkaas
Snelle Zalmrol met Kruidenkaas