Frisse Springrolls

Dit weer vraagt om een frisse Springroll. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren. In deze vind je romige avocado, knapperige paprika en frisse koriander. Je kunt er een aantal eten als lunch of eentje als voorgerecht. Een lekkere dipsaus erbij en genieten maar.

Frisse SpringrollWat heb je nodig voor 4 stuks?

4 rijstvellen
1 puntpaprika
1 avocado
verse koriander
chilisaus

Hoe maak je de Frisse Springrolls?

Was de puntpaprika, haal de bovenkant eraf en snijd de paprika in de lengte open. Haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika dan in 4 stukken, waarna je van deze stukken in de lengte dunne reepjes maakt. 

Snijd een avocado tot aan de pit rondom in. Draai de helften van elkaar en schep met een lepel de pit eruit. Haal het vruchtvlees eruit en maak er reepjes van. Was wat koriander en haal de blaadjes van de takken.  

Week de rijstvellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg een geweekt vel op een snijplank. Wat reepjes paprika en avocado leg je er bij elkaar op, aan de onderkant van het rijstvel, maar niet helemaal aan de rand. Dan nog wat blaadjes koriander erover. Vouw het rijstvel aan de zijkanten van de vulling, zover mogelijk over de vulling heen. Rol het rijstvel nu zo stevig mogelijk op. 

Maak op deze manier nog drie springrolls. Leg op een bord en serveer er chilisaus bij.