Experiment Citroenverbena-vanillelikeur

Het is genieten als het mooi weer is. Daar horen zomerse smaken bij. Die smaken wil ik in de winter ook proeven, als ik weer verlang naar de zomer. Daarom maak ik een likeur van citroenverbena. Even de tuin in om wat van dit heerlijke kruid af te knippen en het experiment kan beginnen.

Experiment Citroenverbena-vanillelikeur
De citroenverbenaplant bij ons in de tuin wordt regelmatig gekortwiekt. Het is gewoon een heerlijk kruid, vind ik. Het ruikt en smaakt een beetje naar zuurtjes, met citroensmaak. Het was weer eens tijd voor een experimentje. Twee van mijn favoriete smaken wil ik "vangen" in een likeur. Voor als het straks buiten weer koud is en vroeg donker wordt. 


Deze likeur heeft wat tijd nodig

Zo'n likeur heeft wel even wat tijd nodig. De smaken moeten zichzelf een maand "afgeven". De pot met ingredi├źnten zet ik op een koele, donkere plaats. Eerst elke dag schudden totdat de suiker opgelost is. Dan schud ik alleen nog maar af en toe, totdat de maand voorbij is. 


Op de hoogte blijven van dit likeurexperiment?

Na een maand zeef ik de likeur, giet het in een fles en laat het tenminste 2 maanden rijpen. Hoe het dan zal smaken is maar de vraag. Dat is het leuke van een experiment. Daarom geef ik je nog niet het recept. Alleen geslaagde recepten zet ik op mijn blog. Ik houd je natuurlijk op de hoogte via Facebook. En als de likeur klaar is en lekker, krijg jij het recept. Dan verschijnt het hier, op mijn blog.

Wil je vandaag nog van citroenverbena genieten? Kijk dan eens naar dit recept: Frisse Limonade van Citroenverbena

Frisse Limonade van Citroenverbena