Droom van Chocolade

Dit dessert is een droom van chocolade. Gelukkig is het geen droom, het is echt. Hier kun je jezelf en anderen heerlijk mee verwennen. Pure luxe. De naam pudding mag het bijna niet dragen: het is meer een bonbon in een glas.

Droom van ChocoladeDe Droom van Chocolade is erg machtig. Daarom serveer je het bij voorkeur in kleine glaasjes. De ingredi├źnten zijn puur en geven samen een luxe smaak: pure chocolade, vanillepoeder (dus geen vanillesuiker), honing en whisky. Natuurlijk ook eieren en slagroom. Lees verder om te kijken wat je precies nodig hebt.

Wat heb je nodig voor 4 glaasjes Droom van Chocolade?

250 ml slagroom
40 gram pure chocolade (bestaande uit minstens 78% cacao)
4 eetlepels honing
2 eierdooiers
1 eetlepel whisky
snufje vanillepoeder (dus geen vanillesuiker)

Hoe maak je Droom van Chocolade?

Schenk de slagroom in een steelpan. Voeg een flinke snuf vanillepoeder toe en breng op matig vuur tegen de kook aan. Zet het vuur hierna zacht.

Pak een garde. Klop de eierdooiers met de honing goed los in een kom. Terwijl je het mengsel ei met honing in een straalje bij de slagroom giet, klop je het tegelijkertijd goed door met je garde. Goed kloppen en blijven kloppen totdat het mengsel helemaal in de pan zit. Klop ook hierna nog even goed door. Voeg nu de chocolade toe en laat al roerend smelten.

Breng het mengsel even aan de kook en klop nog steeds goed door. Je ziet, als het goed is, dat het mengsel nu dikker wordt. Haal de pan dan van het vuur. Meng de whisky erdoor en laat een beetje afkoelen.

Vul 4 glaasjes met het chocolademengsel en dek af. Laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast, maar liever nog een paar uur langer. Geniet ervan! 

Misschien vind je dit ook interessant: Pecannotenkoek