Creatief met Uien

In het weekend krijg je misschien wel zin in een creatief klusje. Wat dacht je ervan om je uienoogst te vlechten? Daar had ik nu zo'n zin in. Een uienstreng vind ik erg leuk om te zien. Heerlijk ouderwets. De uien kunnen op deze manier weer rustig verder drogen in onze schuur. Lees verder hoe je dit doet.


Uienstreng makenHet is heel makkelijk om een uienstreng te vlechten, als je er maar aan denkt om een lang, stevig, touw te gebruiken. Het touw vlecht je mee.

Begin met het vlechten van de uienstreng

Om te beginnen bind je drie uien samen, aan het uiteinde van het touw. Maak een dubbele knoop en trek goed aan. Pak weer twee uien en begin te vlechten met de drie strengen, waarvan één je touw is. Elke keer voeg je een ui toe en vlecht je het touw weer over het gedroogde loof. 

De uienstreng ophangen en bewaren

Op het laatst vlecht je het uienloof en het touw, zonder nog uien toe te voegen. Vouw dubbel en bind stevig vast. Maak een lus van het touw, zodat je de streng op kunt hangen. Hang de uien op, op een plek waar het niet steeds vochtig wordt, zodat ze verder kunnen drogen. Bijvoorbeeld in een droge schuur (wel vorstvrij) of een kamer waar het niet vochtig is en wel koel. Dus niet in de keuken, hoe leuk het ook staat, want dan blijven ze niet lang goed.