Broodje Hamburger van de BBQ

Bijna weekend. Zin in een broodje hamburger van de BBQ? Een heerlijke verwennerij waar bijna iedereen blij van wordt. En de hamburger, die maak je natuurlijk zelf, van puur rundergehakt. Start het weekend feestelijk!

Broodje Hamburger van de BBQ



Een hamburger voor op een broodje. Die houd je het liefst zo puur mogelijk. Alleen wat peper en zout en je staat versteld van de lekkere smaak. De verdere smaken komen van saus, kaas, uien, gebakken spek en wat augurk of jalapeñopepers. Mmm...


Wat heb je nodig voor twee broodjes hamburger?

300 gram (bio) rundergehakt
2 broodjes naar keuze
2 plakken (bio) ontbijtspek
2 plakken kaas naar keuze
wat ijsbergsla, gewassen en in dunne reepjes gesneden
1 ui, gepeld en gesnipperd
2 eetlepels mayonaise (of fritessaus)
2 theelepels mosterd
augurk of jalepeñopepers
zout en peper
(rijst)olie

Hoe maak je de broodjes hamburger?

Eerst even wat voorbereiding, voordat de hamburgers op de BBQ gaan. Bak de uien bruin in een pan met wat olie. Ook de plakken ontbijtspek bak je bruin en knapperig in de pan. Zet het vuur uit en laat de ontbijtspek uitlekken op een keukenpapiertje, zodat overtollig vet wordt opgenomen. De uien laat je afkoelen.

Maak de saus door de mayonaise te mengen met de mosterd. Snijd de broodjes alvast open. De augurk snijd je in stukken, of leg alvast wat jalapeño klaar.

Deel het gehakt in tweeën en vorm hiervan twee hamburgers. Druk stevig aan. Smeer in met wat rijstolie en bestrooi met zout en peper. Bak op de BBQ in ongeveer 12 minuten bruin en gaar. Voordat de bereidingstijd is verstreken, rooster je een paar minuutjes de broodjes, door ze met de snijkanten op de BBQ te leggen. Ook leg je de kaas op de hamburgers, zodat het kan smelten.

Haal de broodjes en de hamburgers van de BBQ. Smeer de onderkant van de broodjes op de snijkant in met de mosterdsaus. Leg hier wat sla op. Dan leg je de hamburger op de sla. Daarop het uitgebakken ontbijtspek. Hierop komen de uien, augurk of jalapeño. Als laatste nog een schepje mosterdsaus. Leg het bovenste deel van het broodje erop. Eet smakelijk!