"Brood" van Bieten en Feta

Om nog wat bieten te verwerken, maakte ik een "brood" van bieten, feta en bladerdeeg. Een fleurig hoofdgerecht dat koud trouwens nog lekkerder is dan warm. En dat is handig, want je kunt het 's avonds al maken voor de volgende dag. Laat het dan afkoelen en bewaar het in de koelkast tot etenstijd.


Brood van "Bieten" en Feta




Wat heb je nodig voor 4 personen?

500 gram gekookte bieten, in blokjes gesneden
6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
200 gram gare linzen
200 gram feta, verkruimeld
125 gram crème fraîche
3 eieren
3 bosuien, gewassen en in ringen gesneden
1 theelepel tijm
boter om een cakevorm van ongeveer 30 cm in te vetten
peper en eventueel zout

Hoe maak je het "Brood" van Bieten en Feta?

Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bekleed de ingevette cakevorm met het bladerdeeg en druk de naden goed aan. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg op de bodem van de cakevorm. 

Meng in een grote kom de blokjes biet, linzen, feta, bosui, tijm, peper en eventueel zout. Schep dit mengsel op het bladerdeeg in de vorm en druk een beetje aan. Klop de eieren los en meng de crème fraîche erdoor. Schenk de eieren met de crème fraîche over het bietenmengsel. Verdeel gelijkmatig. 

Zet de cakevorm in de oven en bak het "brood" in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin. Laat een kwartiertje afkoelen, voordat je het uit de vorm haalt. Snijd het "brood" in plakken en verdeel over de borden. 

Misschien vind je dit ook interessant: Spinazietaart met feta 
Spinazietaart met feta