Bladerdeegtaartjes met Frambozen

Wat zien frambozen er toch mooi uit. Bovendien vind ik ze erg lekker. Ik pluk bijna elke dag wat uit onze tuin. Frambozen kun je natuurlijk zo eten, of je maakt er bijvoorbeeld deze makkelijke taartjes van. Een verwennerij op een doordeweekse dag.


Bladerdeegtaartjes met Frambozen




Wat heb je nodig voor 2 personen?

2 plakjes bladerdeeg, uit de diepvries, ontdooid
2 flinke eetlepels crème fraîche
twee handjes frambozen, gewassen
2 theelepels vloeibare honing

Hoe maak je de Bladerdeegtaartjes met Frambozen?

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet twee ovenbestendige schaaltjes, aan de buitenkant, met wat boter goed in. Vouw het deeg erover en druk goed aan. Zet de schaaltjes op z'n kop in de oven, dus met de opening naar beneden. Bak het bladerdeeg op de schaaltjes in zo'n 20 minuten gaar en goudbruin.

Haal de schaaltjes met bladerdeeg uit de oven en laat iets afkoelen. Haal het bladerdeeg van de schaaltjes. Laat de bladerdeegbakjes helemaal afkoelen.

Vul de bladerdeegbakjes elk met een flinke schep crème fraîche. Strijk het een beetje glad met een lepel. Hierop mogen de frambozen. Dan nog op elk gebakje een theelepel honing en je bent klaar om er heerlijk van te genieten. Lekker bij een kopje koffie of thee!

Misschien vind je dit ook interessant: Kokosblokken met Chocoladetopping