Augurken uit de moestuin

Gisteravond heb ik weer even in mijn moestuin "gesnuffeld", op zoek naar iets lekkers om te eten. En daar waren ze. Een beetje groot, maar dat mag de pret niet drukken. De augurken gingen mee naar huis.

Augurken uit de moestuinAugurken zijn een beetje stekelig. Het was dus voorzichtig oogsten geblazen. Deze oogst ga ik dit weekend inmaken. Welk recept ik hiervoor gebruik, daar ben ik nog niet helemaal uit. 

Hoe maak ik de augurken in?

Het spreekt me wel aan om bijvoorbeeld de suiker door honing te vervangen. De augurken moet ik in ieder geval van de stekels ontdoen, met een borsteltje onder de kraan. Dan wil ik ze in plakken snijden en 24 uur in een zoutbad leggen. Wat ik voor soort azijn en kruiden wil gebruiken, daar ben ik nog niet helemaal uit. Ga ik voor de standaard inmaakkruiden uit een zakje, of bedenk ik zelf iets?

Augurken wecken of niet?

Wil ik ze wecken? Ook dat weet ik nu nog niet. Eet ik de augurken binnen twee maanden op, dan vind ik dat niet nodig. Wil ik de pot augurken langer bewaren, dan zal ik toch moeten wecken. Ik kan natuurlijk ook voor de zekerheid wecken, al eet ik ze binnen twee maanden op. 

Nou...je leest het al...ik ben er nog niet uit. Wat zeker is, is dat ze komend weekend geconserveerd worden! Ik ben benieuwd naar het resultaat.