Aubergine-courgetteschotel met Kaas en Spek

Aubergine en courgette hebben weinig smaak van zichzelf. Daarom zijn ze goed te combineren met heftigere smaken, zoals spek en kaas. Een schotel vol groenten, met twee van mijn favoriete smaakmakers. Weinig werk en fleurig op het bord. Eventueel kun je er pasta of rijst bij eten, maar het hoeft niet.

Aubergine-courgetteschotel met Kaas en SpekWat heb je nodig voor 2 personen?


1 aubergine, schoongemaakt en in plakken gesneden
1 courgette, schoongemaakt en in plakken gesneden
2 uien, gepeld en gesnipperd
6 plakjes (bio) ontbijtspek
2 handjes pittige geraspte kaas
1 teen knoflook, gepeld en in stukjes
1 pakje Cuisine Rice (Alpro)
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel oregano (gedroogd)
1 theelepel komijnpoeder
zout en peper
olijfolie 

Hoe maak je de Aubergine-courgetteschotel met Kaas en Spek?


Zet een pan op het vuur. Giet er wat olijfolie in en bak de uien, samen met de komijn en tomatenpuree aan. Voeg de plakken aubergine en courgette toe. Bak even mee. Nu kan de knoflook erbij, de Cuisine Rice, oregano, zout en peper. Roer goed door, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 10 minuten pruttelen op middelmatig vuur. Af en toe doorroeren.

In de tussentijd bak je 6 plakjes ontbijtspek in een koekenpan goudbruin en knapperig. Vaak hoef je geen olie te gebruiken om in te bakken, omdat er dan voldoende vet zit in het spek. Leg de gebakken plakjes op keukenpapier om uit te laten lekken.

Haal het deksel van de pan met het aubergine-courgettemengsel. Roer door. Laat nog ongeveer 5 minuten pruttelen totdat het helemaal gaar is, zonder deksel.

Schep een laag van het aubergine-courgettemengsel op twee borden. Strooi er rijkelijk pittige geraspte kaas over. Schep hierop weer een laag van het mengsel. Bestrooi weer met kaas en leg daarna op elk bord 3 plakjes uitgebakken ontbijtspek. Eventueel kun je er nog wat oregano over strooien. Het is heerlijk om het spek tijdens het eten in kleine stukjes te snijden en te combineren met bijna elk hapje dat je van de aubergine-courgetteschotel neemt. Eet smakelijk.

Misschien vind je dit ook interessant: Chili sin Carne met avocado
Chili sin Carne met avocado