Watertip voor dorstige planten in moestuin en pot

De eerste keer dat ik dit zag was jaren geleden, in de moestuin. Mijn moestuinbuurman was druk in de weer met het vullen van flessen. Ik was benieuwd wat hij ermee ging doen. Dit is een handige tip voor dorstige planten in moestuin en pot.

Voor dorstige planten
Een tijdje geleden was het drama in de moestuin, door de flinke regen. Vele planten lieten het afweten. Nu lijken ze zich weer te herstellen tijdens deze warme periode. Niet alle planten, maar toch nog wel een flink aantal. Gelukkig! De tomaten in de achtertuin, in pot, zagen er niet best uit. Ook deze lijken zich nu weer te herstellen. Ik zorg dat ze voldoende water krijgen. In de moestuin doen de tomaten het trouwens iets minder goed. Maar wie weet trekt dit ook nog bij.


Geleidelijke afgifte van water

Met dit warme weer moet je planten in pot goed begieten. Ze krijgen dan vaak in één keer een flinke plens water. Veel van dit water verdampt of loopt er aan de onderkant van de pot weer uit. De tip van mijn vorige moestuinbuurman is als volgt: vul plastic flessen met water en zet ze gewoon zonder dop, op de kop, in plantenpot of volle grond. Je steekt de hals van de fles direct in de aarde. De fles loopt beetje bij beetje leeg. Zo krijgt de plant geleidelijk water en kan het beter worden opgenomen.

Bedankt voor de tip, N!