Pipe Rigate Arrabiata

Tijd voor comfort food in het weekend. Een pittig pastagerecht, met verse tomatensaus en Spaanse pepers. Hoe pittig het wordt, hangt helemaal af van hoe scherp de peper op dat moment is.

Pipe Rigate ArrabiataHet verschil vind ik altijd groot: de ene keer smaakt een Spaanse peper behoorlijk pittig, de andere keer is het best mild. Hoe scherp het gerecht wordt is dan elke keer een verrassing. Dit is mijn versie van Pasta Arrabiata. Je kunt in plaats van Pipe Rigate natuurlijk ook een andere pastasoort gebruiken.


Wat heb je nodig voor 2 personen?

200 gram Pipe Rigate of andere pasta
4 (bio) tomaten, gewassen en in kleine blokjes gesneden (met vruchtvlees)
1 ui, gepeld en gesnipperd
2 Spaanse pepers, gewassen en ontdaan van zaden en eventueel zaadlijsten
2 tenen knoflook, gepeld en in kleine stukjes gesneden
1 bosui, gewassen en in ringen gesneden
parmezaanse kaas naar smaak, geraspt
wat blaadjes platte peterselie, gewassen en fijngehakt
scheutje witte balsamicoazijn
(olijf)olie
zout en peper


Hoe maak je Pipe Rigate Arrabiata?

Breng een pan met water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd/hak de Spaanse pepers in kleine stukjes. Zet de pan op het vuur en doe er een scheutje olie in. Voeg de ui toe en fruit even aan. Zet het vuur zacht en voeg nu de blokjes tomaten toe, samen met de Spaanse pepers en de knoflook. Laat 20 minuten zachtjes bakken onder af en toe roeren. Voeg na 10 minuten van de baktijd een scheutje water toe en wat witte balsamicoazijn.

Haal de pan met tomaten van het vuur. Pureer de inhoud van de pan met een staafmixer. Dit gaat het gemakkelijkst in een maatbeker. Hierna doe je de saus weer terug in de pan en zet je het weer op zacht vuur. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Schep de pasta in de pan met saus en schep goed door elkaar. Bestrooi met bosui, wat peterselie en Parmezaanse kaas naar smaak. Eet er een groene salade bij.

Zoek je nog een bijpassend voorgerecht? Misschien heb je interesse in de tompouce van tuinerwtenpuree.
Tompouce van Tuinerwtenpuree