Makkelijke Coq au Vin
Coq au Vin maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met mijn makkelijke recept staat het snel op tafel. Lekker met gebakken krieltjes en gekookte worteltjes. Lees snel verder hoe je de makkelijke Coq au Vin maakt.
400 gram champignons, schoongemaakt, stukje steel eraf en in grove stukken gesneden
200 gram (bio) spekreepjes
5 sjalotten, gepeld en in de lengte gehalveerd
400 ml stevige, rode, wijn
1 eetlepel bloem
1 teentje knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden
1 theelepel Provençaalse kruiden
eventueel verse peterselie, zout en peper
Leg de sjalotten in de pan en bak even mee. Voeg de kippendijen en de bloem toe en bak een beetje bruin. Doe de champignons in de pan, samen met de knoflook en Provençaalse kruiden. Voeg de wijn toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 tot 25 minuten pruttelen onder af en toe roeren. Duw de kippendijen na het roeren steeds weer onder, in de wijn.
Breng de Makkelijke Coq au Vin eventueel op smaak met zout en peper. Denk eraan dat de spekjes ook al zout zijn. Schep het gerecht in een schaal en bestrooi wellicht met wat verse peterselie. Lekker met gebakken krieltjes en gekookte worteltjes.
Houd je van een dikkere saus? Gebruik dan meer bloem.
Makkelijke Coq au Vin |
Wat heb je nodig voor 4 personen?
400 gram (bio) kippendijen (4 stukken)400 gram champignons, schoongemaakt, stukje steel eraf en in grove stukken gesneden
200 gram (bio) spekreepjes
5 sjalotten, gepeld en in de lengte gehalveerd
400 ml stevige, rode, wijn
1 eetlepel bloem
1 teentje knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden
1 theelepel Provençaalse kruiden
eventueel verse peterselie, zout en peper
Hoe maak je de Makkelijke Coq au Vin?
Zet een braadpan op het vuur. Doe de spekreepjes in de pan en bak op middelmatig vuur bruin. Je hoeft geen olie of boter toe te voegen, want er komt genoeg vet uit het spek.Leg de sjalotten in de pan en bak even mee. Voeg de kippendijen en de bloem toe en bak een beetje bruin. Doe de champignons in de pan, samen met de knoflook en Provençaalse kruiden. Voeg de wijn toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 tot 25 minuten pruttelen onder af en toe roeren. Duw de kippendijen na het roeren steeds weer onder, in de wijn.
Breng de Makkelijke Coq au Vin eventueel op smaak met zout en peper. Denk eraan dat de spekjes ook al zout zijn. Schep het gerecht in een schaal en bestrooi wellicht met wat verse peterselie. Lekker met gebakken krieltjes en gekookte worteltjes.
Houd je van een dikkere saus? Gebruik dan meer bloem.
Tip voor een voorgerecht: Zoet-zoute Tarte Tatin van gekaramelliseerde ui
Zoet-zoute Tarte Tatin van gekaramelliseerde ui |