Koekjes van Zoete Aardappel met Kokos en Rijststroop

Wil je een bijzonder lunchgerecht maken dit weekend? Deze koekjes van zoete aardappelen smaken kruidig en zoet tegelijk. Een beetje rijststroop erover en je lunch is een waar feest van smaken.


Koekjes van Zoete Aardappel met Kokos en Rijststroop




De zoete aardappel wordt ook wel bataat genoemd. Het vruchtvlees is oranje, geel of wit. Er schijnt zelfs een paarse variant te bestaan. Het vruchtvlees van de bataat die ik gebruikte was wit, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleur gebruiken. 

Wat heb je nodig voor 2 personen? (ongeveer 15 koekjes)

2 flinke zoete aardappelen, geschild, in blokjes gesneden
1 ei
4 eetlepels geraspte kokos (gedroogd)
2 tenen knoflook, uitgeperst
2 theelepels komijnpoeder
kokosolie extra vierge
rijststroop
zout en peper
staafmixer

Hoe maak je Koekjes van Zoete Aardappel met Kokos en Rijststroop?

Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Spoel de blokjes even af onder de kraan. Doe ze in een pan met water en breng aan de kook. Na ongeveer 10 minuten zijn de blokjes gaar. Giet af en pureer met de staafmixer. Laat de puree afkoelen tot lauwwarm.

Meng de kokos, knoflook, komijn, zout, peper en het ei door de puree. Goed doorroeren. Zet een pan op het vuur, voeg wat kokosolie toe en leg schepjes puree in de pan. Druk plat met een lepel. Bak de koekjes in ongeveer 5 minuten gaar en goudbruin. Draai ze halverwege de baktijd om en houd ze goed in de gaten, zodat ze niet te hard bakken en verbranden. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak weer een nieuwe lading en herhaal dit totdat je "deeg" op is. 

Stapel de koekjes op, schenk er een beetje rijststroop over en bestrooi met wat geraspte kokos.  

Misschien vind je dit ook lekker: Zoet-zoute Tarte Tatin van gekaramelliseerde ui