Tomaten dieven

De tomatenplanten groeien hard. Het is absoluut de hoogste tijd om ze te dieven. De achtertuin is als eerste aan de beurt en daarna de planten in de moestuin. Een snel tuinklusje tussen de regenbuien door.


http://bijlon.blogspot.nl/2016/06/tomaten-dieven.htmlTot nu toe houden mijn tomatenplanten zich nog goed, zelfs na alle regen. Of ze het straks nog goed doen is nog maar de vraag. Het wordt hoog tijd voor wat zon en warmte. Eerst maar eens dieven.

Waarom dief je een tomatenplant?

Als je mooie, rijpe, tomaten wilt is dieven een aanrader. De plant stopt zo alle kracht in de huidige takken en tomaten in wording. Dief je niet, dan krijg je een struik vol tomaten die minder van kwaliteit zijn en misschien niet op tijd rijp worden.


Hoe kun je dieven?

Een dief is een nieuwe scheut die groeit in de oksel van de plant. Je trekt/breekt de dief er makkelijk af. Ga zo al je tomatenplanten langs. Als het nu nog ooit een keer mooi en droog weer wordt, verschijnt er ook nog een mooie oogst ;-)

Bemesten

Ook wordt het tijd om mijn tomatenplanten weer eens te voeden. Vooral de tomaten in potten. Deze krijgen wat compost. De planten in de moestuin krijgen binnenkort wat verdunde gier, zodra het droger weer wordt.