Supersnelle Doperwten-rucolasoep
Soep, dat is hier altijd goed. Deze keer een Doperwten-rucolasoep. Zo eet je rucola weer eens anders.
40 gram rucola, gewassen
500 ml kippenbouillon
1 kleine rode ui, gepeld en grof gesneden
klontje boter
eventueel versgemalen peper
staafmixer
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
>Tip: voor de bouillon in deze soep heb ik het kookwater gebruikt van kippendijen, uit het recept Kipwrap honingglazuur. Voeg hier nog een bouillonblokje aan toe van goede kwaliteit en je hebt een extra lekkere bouillon.
Wat heb je nodig voor 2 kommen soep?
200 gram verse doperwten (vers) of tuinerwten (diepvries)40 gram rucola, gewassen
500 ml kippenbouillon
1 kleine rode ui, gepeld en grof gesneden
klontje boter
eventueel versgemalen peper
staafmixer
Hoe maak je de Supersnelle Doperwten-rucolasoep?
Bak de ui bruin in een klontje boter. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de doperwten toe en kook 10 minuten. Dan kan de rucola erbij. Kook 2 minuten mee.Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
>Tip: voor de bouillon in deze soep heb ik het kookwater gebruikt van kippendijen, uit het recept Kipwrap honingglazuur. Voeg hier nog een bouillonblokje aan toe van goede kwaliteit en je hebt een extra lekkere bouillon.