Kipwrap Honingglazuur

Geglazuurde, gekruide, stukjes kip in een wrap. Beetje sla erbij en rollen maar. Mmmmm...

http://bijlon.blogspot.nl/2016/06/kipwrap-honingglazuur.htmlVoor dit recept gebruik je kippendijen. Kipfilet kan nogal eens droog worden. Kippendijen zijn malser. De dijen kook je eerst gaar en dan bak je de stukjes kip kort op hoog vuur. Je kunt de avond ervoor ook alvast de kippendijen koken. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Dan hoef je ze de volgende dag alleen nog maar te snijden en bakken. Handig, voor als je snel lekker wilt eten.

Wat heb je nodig voor 4 kleine kipwraps met honingglazuur?

ongeveer 365 gram (bio) kippendijen
1/2 krop ijsbergsla, gewassen en dun gesneden
4 kleine tortilla's, eventueel opgewarmd in de oven in aluminiumfolie (tegen het uitdrogen) (ongeveer 10 min, 200 graden C)
5 bosuien, gewassen en in dunne ringen gesneden
2 eetlepels sojasaus (Kikkoman)
2 eetlepels honing
2 theelepels garam masalakruiden (uit de toko)
rijstolie

Hoe maak je de kipwraps?

Breng in een pan water aan de kook. Hierin kook je de kippendijen in ongeveer 15 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Snijd hierna in kleine stukjes en zet even weg.

Zet een pan op het vuur en laat goed heet worden. Doe een scheut rijstolie in de pan en bak de kipblokjes aan. Voeg de masala en de bosui toe en bak even mee. Als de kipblokjes bruin zijn, zet je het vuur zachter. Voeg nu de Kikkoman en honing toe. Roer direct goed door en laat even glaceren. Bak eventueel nog even kort aan op hoger vuur, voor een bruiner resultaat.

Vul de wraps met ijsbergsla en kip. Rol op en serveer direct.

> Het water waar de kip in is gekookt, kun je weer gebruiken om soep te maken, bijvoorbeeld voor de Supersnelle Doperwten-rucolasoep. Bewaar het afgekoelde water in de koelkast en gebruik het de volgende dag.