Gestoomde zalm met knoflookspaghetti

Op mijn verjaardag kreeg ik onder andere een stoommandje. Iets wat ik al lang wilde, maar voor mezelf steeds niet kocht. Geïnspireerd door alle smaaksensaties tijdens onze vakantie in Zuid-Frankrijk, experimenteer ik er weer lustig op los. Het resultaat van dit eerste stoomgerecht houden we er absoluut in.


http://bijlon.blogspot.nl/2016/06/gestoomde-zalm-met-knoflookspaghetti.html



Wat heb je nodig voor twee personen?

2 stukjes zalm(staart) van 100 gram
150 tot 175 gram spaghetti
1 dunne prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
2 wortelen, schoongemaakt en in dunne plakken gesneden
2 flinke tenen knoflook
20 gram roomboter
1 theelepel Herbes de Provence
een beetje citroenrasp (van een gewassen, onbehandelde/biologische citroen)
zout en peper
stoommandje (volg deze link om te zien welk stoommandje ik heb)


Hoe maak je Gestoomde zalm met knoflookspaghetti?

Breng een pan met flink wat water aan de kook voor de pasta en nog een pan met een laagje water voor de stoommand. Aan het water van de pasta voeg ik graag een snuf zout toe, maar dit hoeft niet. Pel een teen knoflook en snijd in dunne plakken. Verdeel de prei, wortelen en knoflook over de bodem van het stoommandje. Leg de zalm op de groenten en bestrooi met zout en peper naar smaak. Strooi dan de Herbes de Provence en als laatste wat verse citroenrasp over de vis.

Zodra het water kookt, zet je de stoommand in de pan. Zet het vuur zachter, maar zorg dat het water blijft koken. Doe het deksel op de pan en stoof in ongeveer 10 minuten gaar.

In de tussentijd kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de andere teen knoflook. Giet de pasta af zodra het beetgaar is, voeg een klontje boter toe, pers de knoflook erboven uit en roer goed door. Breng de pasta op smaak met wat zout en peper.

Leg de pasta op de borden. Schep de groenten en het stukje vis erop. Eet smakelijk!