Restaurant Hete Kolen Amersfoort

Pasgeleden brachten wij een bezoek aan Hete Kolen in Amersfoort. Ben je een liefhebber van vlees en BBQ, dan is dit zeker een aanrader. Houd er wel rekening mee dat je ruim een week van tevoren moet reserveren.

http://bijlon.blogspot.nl/2016/05/restaurant-hete-kolen-amersfoort.html
Zoals jullie misschien wel weten, schrijf ik alleen over restaurants waar ik zelf enthousiast over ben. Hete Kolen, hier kom ik zeker terug. De sfeer is los, ontspannen en no nonsense. Het is er niet heel groot en daarom is er ruimte voor uitgebreide aandacht en uitleg. De keuze uit het aantal gerechten is redelijk klein, wat ik altijd een pluspunt vind. Bijna alles is zelfgemaakt, ook de sauzen.

Wil je wel of geen voorgerecht?

Dat is eigenlijk de enige keuze voor een voorgerecht: of je wel of niet wilt. Het bestaat uit verschillende kleine gerechtjes: een Soepje, een Risotto Bitterbal, Mini Burger en een Chickenwing. Dit viel erg in de smaak. Dat beloofde wat voor het hoofdgerecht.

Hoofdgerecht

Ook al is de kaart klein, het is lastig om een keus te maken omdat je dan het andere uitsluit. Uiteindelijk ging ik voor Jerk Chicken, een spies van kippendijen.  En oh...wat was dat lekker...

Nagerecht

Marshmallow Pie, dat leek me wel wat. Een heel origineel nagerecht. Wel ontzettend zoet.

Koffie en thee

Hierna gingen we nog aan de koffie of thee. Ik koos voor een espresso en het was ook nog eens een hele goeie. Erbij kregen we een stukje homemade brownie en boterkoek. Nou...ook daar was niets op aan te merken.

Verder

Ja...ik kom absoluut terug. Het draait bij Hete Kolen vooral om vlees, gebakken door enthousiaste mannen, met oog voor kwaliteit en detail. Natuurlijk kun je ook vegetarisch eten. Nu eet ik niet heel veel vlees, maar als ik vlees eet wil ik er graag van genieten. Dat kan hier. Neem eens een kijkje op de website van Hete Kolen