Zonnebloempitten Snaps

Niet van sesam, maar van zonnebloempitten. Gemaakt met rijststroop. Pas op dat je je vingers er niet bij opeet.

http://bijlon.blogspot.nl/2016/04/zonnebloempitten-snaps.htmlIn de voorraadkast lag een grote zak (gepelde) zonnebloempitten. Eigenlijk wilde ik sesam snaps maken, maar ik had niet voldoende sesam in huis. Dus probeerde ik het met zonnebloempitten. En dat is wel zo lekker.  

Wat heb je nodig voor zonnebloempitten snaps?

150 gram gepelde zonnebloempitten 
1 eetlepel kokosolie (extra virgin)
3 eetlepels rijststroop

Hoe maak je zonnebloempitten snaps?

Rooster de gepelde zonnebloempitten in een koekenpan op middelmatig vuur, totdat ze een licht kleurtje hebben en het lekker begint te ruiken in huis. Schep constant om. Strooi uit de pan, op een groot bord. Verspreid het met een lepel over het bord (het is gloeiend heet!), om het goed af te laten koelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Doe de overige ingrediënten in een pannetje en zet op zacht vuur. Roer door totdat de kokosolie helemaal is gesmolten. Haal de pan van het vuur en roer de geroosterde zonnebloempitten erdoor.

Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier. Schep het zonnebloempittenmengsel erop en verspreid goed met een lepel. Zog dat je een dunne, dichte laag krijgt. Druk het met de lepel goed aan. Je vormt een koek aan één stuk. Bak het ongeveer 10 minuten in de oven. Blijf erbij en kijk of het niet aanbrandt. Elke oven is anders.

Haal de gloeiend hete koek uit de oven en laat op het bakblik afkoelen. Snijd hierna met een mes of pizzasnijder de koek in stukjes. Geniet van je zonnebloempitten snaps!

Alle ingrediënten voor de zonnebloempitten snaps kun je meestal vinden bij Ekoplaza of de Natuurwinkel.