Tompouce van tuinerwtenpuree

Een hartige tompouce met frisse vulling. Niet geschikt voor bij de koffie, maar wel als voorgerecht. Als hapje bij de borrel? Dan maak je ze gewoon kleiner.

http://bijlon.blogspot.nl/2016/04/tompouce-van-tuinerwtenpuree.htmlDit maak ik regelmatig. Het is niet moeilijk en smaakt erg naar mooi weer. De tuinerwten worden niet gekookt. Ze komen uit de vriezer en ik spoel ze met warm water af onder de kraan. Dan zijn ze direct klaar om verwerkt te worden als frisse tuinerwtenpuree. Tuinerwten zijn gewoon doperwten.

Wat heb je nodig voor twee tompoucen?

100 gram tuinerwten uit de diepvries, gekookt (2 tot 4 minuten) en daarna afgespoeld onder de koude kraan
2 plakken bladerdeeg
gewassen bladeren van een takje verse munt
1 teentje knoflook
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie
zout en peper
staafmixer
eventueel verse bieslook

Hoe maak je de hartige tompoucen?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en snijd doormidden. Prik er gaatjes in met een vork. Leg het op een bakplaat met bakpapier en schuif het de oven in. Bak 20 minuten en laat afkoelen op een rooster.

Doe de tuinerwten in een kom of maatbeker. Voeg citroensap toe, een uitgeperst teentje knoflook, de muntblaadjes, zout, peper en pureer met de staafmixer.

Voeg een scheutje olijfolie toe en zet er nog even de staafmixer in. Proef of de vulling goed op smaak is. Schep de tuinerwtenvulling op twee stukken bladerdeeg. Leg de andere twee stukken bladerdeeg erop. Garneer eventueel met wat bieslook. Geniet van de hartige tompouce.