Knolselderij-knoflooksoep

Dit is een dikke soep en een slank gerecht. Door de knoflook op het laatst toe te voegen, krijg je een andere, sterkere, knoflooksmaak. Voor dit recept gebruik ik graag de kippenbouillon van de Kleinste Soepfabriek.

http://bijlon.blogspot.nl/2016/04/knolselderij-knoflooksoep.htmlJe kunt natuurlijk ook andere bouillon gebruiken. De kippenbouillon van de Kleinste Soepfabriek is niet erg zout. Je kunt de soep dus zelf op smaak brengen. Maak het zo zout als wenselijk. Handig als je minder zout wilt eten, maar wel bouillon uit de winkel wilt gebruiken. Bovendien heeft dit product ook nog het Eko-keurmerk.


Wat heb je nodig voor 2 kommen Knolselderij-knoflooksoep?

500 ml (kippen)bouillon
halve knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
1 grote aardappel, geschild en in stukjes gesneden
2 tenen knoflook
zout en peper
staafmixer

Hoe maak je de soep?

Bij gebruik van de kippenbouillon van de Kleinste Soepfabriek, doe je de bouillon in de pan en daarna vul je het lege potje voor de helft met water. Het water voeg je ook toe aan de pan.

Breng de bouillon aan de kook en voeg de knolselderij en aardappel toe. Kook ongeveer 20 minuten. Controleer, door te prikken met een vork, of de knolselderij en aardappel gaar zijn.

Haal de pan van het vuur en pureer de inhoud ervan met de staafmixer. Is de soep mooi glad, dan voeg je twee uitgeperste tenen knoflook toe. Roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.