Gevulde Portobello's

Een fleurig voorgerechtje, op smaak gebracht met sojasaus en sesamolie. Erg makkelijk om te maken.

http://bijlon.blogspot.nl/2016/04/gevulde-portobellos.htmlMeestal vulde ik portobello's met kaas. Deze keer verzon ik eens iets anders. De portobello gaat wel in de oven, maar de vulling komt er pas daarna in.

Wat heb je nodig voor 4 gevulde portobello's?

4 portobello's
1 potje maïs, uitlekgewicht 230 gram
10 radijsjes
1 eetlepel sojasaus of iets meer als je van zout houdt (ik gebuik Kikkoman)
1/2 eetlepel sesamolie
1 bosui
zout en peper
olie


Hoe maak je de gevulde portobello's?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Veeg de portobello's schoon met een keukenpapiertje en snijd een stukje van de steel. Smeer ze aan alle kanten in met een beetje olie.

Leg de portobello's in een ovenschaal waarvan de bodem is ingevet met een beetje olie. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de portobello's zo'n 20 minuten. In de tussentijd maak je de vulling.

Laat de maïs uitlekken in een zeef en schep in een schaal. Maak de radijs schoon en snijd in plakken. Was de bosui, haal een stukje van de bovenkant en onderkant af en snijd in smalle ringen.

Meng de groenten door elkaar, samen met de sojasaus en sesamolie. Breng op smaak met wat peper en eventueel nog wat zout. Proef eerst of het zout genoeg is naar je smaak.

Zijn de portobello's klaar, haal ze dan uit de oven en laat wat afkoelen. Leg de portobello's in een schaal of op een bord. Schep de groenten erop. Klaar.


 
  Follow my blog with Bloglovin