Cake met palmsuiker, kokosolie en cacao

Ineens had ik zo'n zin in cake. Het recept van cake is heel eenvoudig, maar ik wilde eens andere ingrediënten gebruiken. Het is vol van smaak geworden, door de palmsuiker. Liever neutraler? Gebruik dan gewone suiker.

http://bijlon.blogspot.nl/2016/04/cake-met-palmsuiker-kokosolie-en-cacao.htmlEen cakerecept bestaat uit gelijke delen meel, suiker en vet. In plaats van kokosolie kun je natuurlijk ook boter gebruiken. Ik vind het altijd heel fijn om mezelf te herinneren aan de hoeveel vet en suiker in cake. Ik besef dit pas weer als ik het zelf maak. Dan eet ik het in ieder geval met mate. Na een paar stukken doe ik de rest van de cake, per twee plakken, in de vriezer. Lekker, voor later. Of ik maak iemand anders er blij mee.


Wat heb je nodig om deze cake te maken?

200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram palmsuiker
200 gram kokosolie
4 eieren
3 eetlepels cacao
scheutje amandelaroma
cakevorm (afmeting 30 cm)

Hoe maak je deze cake?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in en bestrooi met paneermeel, om randen en bodem ermee te bedekken. Klop het overige uit de cakevorm.

Smelt de kokosolie op zacht vuur in een pannetje. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg de palmsuiker en cacao toe. Schep door elkaar. Voeg de kokosolie toe en 4 eieren. Schenk een beetje amandelaroma in de kom. Mix alles met een mixer door elkaar, een aantal minuten.

Doe het deeg in de vorm en verdeel gelijkmatig. Bak de cake in ongeveer 55 minuten gaar. Controleer op gaarheid, door er een satéprikker in te steken. Blijft er geen deeg aan de satéprikker plakken, dan is de cake klaar. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.