Linzensoep met curry en kokos

Deze soep is behoorlijk pittig en dan bedoel ik scherp. Het is een gerecht waar je weinig werk aan hebt. Samen met stokbrood is het een complete, makkelijke, maaltijd.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
1 prei
2 flinke wortelen
1 pakje Fairtrade Thaise Gele Curry Kruidenpasta (verkrijgbaar bij AH)
250 ml kokosmelk
750 ml water
1 blikje linzen, uitlekgewicht van 265 g 
zout
olie
eventueel stokbrood en mangochutney

Hoe maak je het?
Maak de prei schoon en snijd in ringen. Schil de wortelen met een dunschiller en snijd de uiteinden eraf. Snijd de wortelen in kleine stukjes. 

Zet de pan op het vuur en doe er een scheutje olie in. Doe de currypasta in de pan en bak het even goed aan, zodat de smaken vrijkomen. Doe dan de prei en wortelen in de pan. Bak een paar minuten mee en roer om. Laat de linzen uitlekken en doe ze in de pan. Schenk dan 750 ml water in de pan en breng aan de kook. 

Kook de soep een kwartier op zacht vuur, met deksel op de pan. Regelmatig roeren. Haal het deksel eraf en laat nog een kwartier koken. Blijf regelmatig roeren. Voeg de kokosmelk toe en meng door de soep. 

Proef nu, zonder je te branden, of de soep goed op smaak is. Voeg zout naar smaak toe. De soep is klaar om gegeten te worden. Lekker met stokbrood en mangochutney.

->Je kunt natuurlijk gewoon zelf linzen koken, in plaats van de inhoud van een blik linzen toe te voegen. Kijk op de verpakking hoe lang je de peulvruchten moet koken. Kook iets langer mee, als je ze nog zachter wilt hebben. Vooraf moet je ongekookte peulvruchten altijd even wassen/spoelen.

->De Fairtrade Thaise Gele Curry Kruidenpasta is een goed alternatief voor het maken van verse currypasta. Het bevat geen suiker en geen E-nummers.