Bloemkoolschotel Andalusië

Met kruiden van Jonnie Boer, bedacht ik een bloemkoolschotel. Het is een gerecht, waar je een stukje kip of vleesvervanger bij kunt eten. Dan heb je een complete maaltijd. Een makkelijk recept met een verrassende smaak.Wat heb je nodig voor 2 à 3 personen?


1 kleine bloemkool
3 grote vastkokende aardappelen (geschild en in blokjes)
1 grote ui
1 rode paprika
4 eetlepels tomatenketchup
3 theelepels kruiden Al-Andalus (van Jonnie Boer)
1 teentje knoflook
scheutje water 
eventueel gedroogde selderij
zout

 

Hoe maak je de bloemkoolschotel Andalusië?


Kook de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen 10 minuten in kokend water. Giet af en spoel met koud water. Laat uitlekken en zet even weg.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en was ze. Pel en snipper de ui. Was de paprika en haal de zaadlijsten eruit. De paprika in kleine blokjes snijden. 

Verhit een pan en doe er een scheut olie in. Voeg de ui toe en bak even aan. Doe dan de bloemkoolroosjes in de pan en de paprikablokjes. De kruiden Al-Andalus toevoegen. Bak even goed mee en voeg de tomatenketchup toe. Voeg dan een scheutje water toe. Roer goed door. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de groenten 5 minuten stoven. Roer af en toe om.

Na 5 minuten haal je het deksel van de pan. Voeg nu de gekookte (gare) aardappelblokjes toe, samen met een uitgeperst teentje knoflook. Goed omroeren, ongeveer 5 minuten bakken (zonder deksel). Op smaak brengen met een beetje zout.

Eet smakelijk!