Bietentaart met geitenkaas
Bieten, dat is wel een "dingetje" bij ons thuis. We zijn er niet zo gek op, maar blijven het wel proberen door het steeds anders klaar te maken. Het is gelukt. Na het bereiden van dit recept vonden we bieten eten zeker niet erg. Het smaakte zelfs heerlijk.
5 plakken bladerdeeg
3 uien
120 g zachte geitenkaas (bijvoorbeeld van Président, le Palet de Chèvre)
200 ml slagroom
2 eieren
2 theelepels gedroogde tijm
2 eetlepels (gepelde) zonnebloempitten
zout en peper
olie en een beetje boter
Wat heb je nodig voor 4 personen?
500 gram gare bieten, gepeld en in (redelijk dunne) plakjes gesneden5 plakken bladerdeeg
3 uien
120 g zachte geitenkaas (bijvoorbeeld van Président, le Palet de Chèvre)
200 ml slagroom
2 eieren
2 theelepels gedroogde tijm
2 eetlepels (gepelde) zonnebloempitten
zout en peper
olie en een beetje boter
Hoe maak je Bietentaart met geitenkaas?
- Ontdooi het bladerdeeg.
- Verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden C. (heteluchtoven)
- Vet een taartvorm in met boter (doorsnede ongeveer 26 cm)
- Pel de uien en snijd in parten. Bak de uien in een pan met een beetje olie aan, totdat ze beginnen te kleuren. Haal de pan van het vuur.
- Bekleed de taartvorm met bladerdeeg. Druk goed aan.
- Verdeel de uien over de bodem van de taart, leg daarna de plakken biet erop.
- Snijd de geitenkaas in plakken of stukjes en verdeel over en/of tussen de plakken biet.
- Roer in een kom 2 eieren en 200 ml slagroom door elkaar. Voeg de gedroogde tijm en wat zout en peper toe. Schenk dit mengsel over de taart. Bestrooi met zonnebloempitten.
- Schuif de taart in de oven en bak in 45 tot 50 minuten bruin en gaar.