Risotto met broccoli en mozzarella

Tijd voor comfort food. Heerlijk. Risotto is een heel handig gerecht, als je wat restjes wilt verwerken. Lekker makkelijk en verwarmend. 

Wat heb je nodig voor twee personen?

In dit geval had ik nog broccoli (één flinke stronk)
1 ui 
eventueel een teentje knoflook 
175 g risottorijst (arboriorijst)
ongeveer 1/2 liter bouillon, niet te geconcentreerd/zout
olijfolie
bolletje mozzarella
beetje rucolasla
peper


Hoe maak je het?

Pel en snipper de ui. Snijd de broccoli in kleine roosjes en was ze. Verhit de pan en voeg de olie toe. Direct daarna voeg je de ui toe en die fruit je licht aan. Voeg dan de arboriorijst toe. Bak het even goed mee, want anders neemt het geen vocht op.

Nu voeg de een flinke scheut bouillon toe. Voeg de broccoli toe en blijf regelmatig goed roeren. Elke keer als de rijst een beetje droger wordt, schenk je er weer een flinke scheut bouillon bij. Heb je niet voldoende bouillon, voeg daarna dan water toe. Anders wordt het gerecht te zout. 

Na 20 minuten roeren, kun je even proeven of de rijst gaar is. Is het nog niet gaar, laat het dan nog even staan. Doe er eventueel nog een klein beetje vocht bij. Regelmatig roeren. Proef nog een keer. Is de rijst gaar en zie je een mooie, smeuïge risotto in de pan? Scheur dan de mozzarella in stukken en leg bovenop de risotto. Draai de warmtebron onder de pan uit en laat het gerecht nog even, met de deksel op de pan staan zodat de mozzarella smelt.

Schep de risotto op de borden strooi er wat peper op en garneer met een toef rucola. Eet smakelijk.

 Tip: Probeer ook eens de combinatie bloemkool en gorgonzola.