Boerenkoolchips, met dank aan de slakken


Mijn bezoekje aan de moestuin was verrassend. Ik wilde boerenkool oogsten, voor boerenkoolstamppot. De slakken waren me alleen voor. Daarom dus een heel ander, verrassend recept met boerenkool: boerenkoolchips.

Kleine oogst, vraagt om creatieve oplossing

Als de slakken je voor zijn geweest en je houdt maar een kleine oogst over, dan zoek je naar andere manieren om boerenkool te eten. Even googlen dus en ik kwam uit bij boerenkoolchips, naar een recept van Chickslovefood. Daar had ik wel van gehoord, maar het leek me niets. Toch hebben ze gelijk. Dit is echt heel erg lekker! 

Gebruik ongehakte boerenkool

Je hebt er wel echt stukken boerenkool voor nodig en niet de gehakte versie in een zak. Zijn de slakken jou ook voorgeweest? Juist..boerenkoolchips dus. En ik denk dat ik binnenkort maar eens wat boerenkool koop. Voor het avondeten...en als snack. :-)

Kijk voor het recept van deze lekkere boerenkoolchips op Chickslovefood