Wil je authentiek Indonesisch eten? Ga dan naar Kraton Rosbeijer in Leusden


Voor een avond echt genieten van lekker eten, ga ik graag naar Kraton Rosbeijer in Leusden. Het eten is zo goed, dat ik zeer onder de indruk ben. De sfeer is ontspannen en de bediening gastvrij.


RestauranttipDe Chefkok

Chefkok Tien Loedyo Hartono zwaait de scepter over de keuken. Op de website van Kraton Rosbeijer staat haar levensverhaal. Ze heeft van jongs af aan veel interesse in eten. Haar grote droom, een eigen restaurant, is in 2013 uitgekomen. Dat deze chefkok populair en bekend is bij vele restaurantbezoekers, bleek uit het aantal mensen dat vroeg: 'Mag ik de eigenaar even gedag zeggen?' De personen aan de tafel naast ons, kozen niets van de menukaart. Ze vroegen of de chefkok hen wilden verrassen. Ook die mensen heb ik niet horen klagen.

Wat hebben we gegeten?

Wij zijn voor de rijsttafel Kraton gegaan. Het was zo moeilijk om uit de gerechten te kiezen, dat dit een goede optie voor ons was. We hebben genoten van het eten en voelden ons echt een avondje uit. Wij zijn redelijk grote eters (lekkerbekken). De rijsttafel was zeker genoeg qua hoeveelheid. Eigenlijk konden we geen dessert meer op, maar we waren zó nieuwsgierig dat we toch overstag zijn gegaan. We kozen Tjendol en Es kue dadar. Neem snel een kijkje in het menu op de website als je nieuwsgierig bent!