Stoofpeertjes en erwtensoep

Deze tijd van het jaar vraagt om stoofperen en erwtensoep. Hoe maak je stoofperen in? Hoe maak je eenvoudig erwtensoep? Met of zonder worst. De keus is aan jou.


 
Stoofperen en erwtensoep vergen wel wat tijd. Maar het is eigenlijk niet veel werk, als het eenmaal in de pan zit.


Hoe maak je stoofperen in?

De biologische stoofperen kocht ik laatst op Smaak van de Streek. Een leuke streekmarkt in Amersfoort. Tijd om in te maken dus. Hoe je stoofperen inmaakt, leerde ik van de blog van Teunie Luijk. Het is heel makkelijk. Het gaf mij veel voldoening. Zo leuk om je eigen voorraadje aan te leggen! 

Erwtensoep, vega of met worst

Wij hebben het nu erg druk, maar willen ook een lekkere en gezonde maaltijd eten. Erwtensoep maken is dan heel makkelijk en het is een voedzaam gerecht. Het is wat snijwerk, daar ben je de meeste tijd aan kwijt. Verder hoef je alleen maar af en toe te roeren. Makkelijker kan bijna niet!

Bekijk hier het recept. Je kunt het vegetarisch houden, of er rookworst aan toevoegen. Lekker makkelijk voor drukke tijden. 

Tip: maak meteen wat meer erwtensoep en vries het in. Als je dan weer eens een keer weinig tijd hebt om te koken, dan heb je in ieder geval een lekkere maaltijd in huis.