De onbekende stokroos

Weet je nog dat ik een stokroos op straat zag staan met een bordje erbij met een tekst: mag ik de wijde wereld in? Geen spijt dat ik die heb meegenomen.Wat is ie mooi geworden. Ik geniet er elke dag van. Dank je wel anonieme gever. De lelieachtige doet het ook goed, al weet ik nog steeds niet welke plant het is. Maar wel mooi in ieder geval.

Bij ons in de wijk zie je heel veel stokrozen tegen gevels staan. Dat ziet er heel gezellig uit. Ik ga in de herfst wat zaden van mijn roze stokroos opvangen en laten drogen. In het voorjaar probeer ik dan een nieuwe stokroos op te kweken voor bij de voordeur.

De siertabak die ik heb gezaaid bloeit ook uitbundig. (Nee, siertabak is niet geschikt voor consumptie. Alleen goed voor de sier.) Gisteren zag ik daar een kolibrievlinder. Gewoon in onze stadstuin. Prachtig! Helaas staat de vlinder niet op de foto. Zoek maar eens op google hoe bijzonder deze vlinder eruitziet als je er benieuwd naar bent. Siertabak ruikt trouwens het sterkst zodra het donker wordt. En dat is leuk als je 's avonds nog in de tuin zit. Wanneer het beter weer is dan ;-)